top of page

Onderneemster achter Dusseldorp Coaching

In mijn enthousiasme om het effect van coachen met paarden door jullie online te willen laten ervaren, vergeet ik vaak dat het ook fijn is om te weten wie die onderneemster achter het bedrijf dan eigenlijk is. Door wie word jij dan gecoacht? Naast die geweldige paarden natuurlijk ;-). Want dat is iets dat ik zelf ook altijd graag weet voordat ik een product of dienst van iemand afneem. Naast dat ik hier in het nieuwe jaar meer rekening mee zal houden in mijn posts, leek het mij een goed idee om hier alvast een begin mee te maken via mijn eerste blog! Vanuit mijn opvoeding heb ik namelijk ook meegekregen om je netjes voor te stellen voordat je een gesprek aangaat, dus lees mee en leer mij kennen:


Wie is de drijvende kracht achter Dusseldorp Coaching? Wie is Anikki? Wat maakt mij uniek? Let’s find out!


Allereerst: Welkom, wat leuk dat je meeleest en aangenaam kennis te maken!


Voor wie het nog niet duidelijk was, mijn naam is Anikki Dusseldorp (1994), een zomerkind, leeuw van sterrenbeeld, een mix van water en vuur, gedreven, enthousiast en eerlijk, altijd in voor nieuwe dingen, innovatief, creatief en op zijn tijd een beetje koppig, direct en eigenwijs. Samen met mijn ouders Karin en Marius en hond Jason woon ik in Almere. Mijn tijd breng ik graag door met mijn zusje Britta en mijn onwijs lieve vriendinnen.


Als klein meisje wilde ik al op paardrijden, net als al mijn andere vriendinnetjes deden, maar mijn ouders vonden het geen sport (Ja, je leest het goed). Na een paardrijtocht op vakantie en een terugvlucht met spierpijn mocht ik dan toch ein-de-lijk op paardrijden! Vanaf dat moment hebben zij altijd een plekje in mijn leven gehad, het ene jaar iets meer dan het andere (lees: uitwisseling en stage in het buitenland), maar toch zorgde ik er altijd voor dat ik met paarden in contact bleef.


Naast het paardrijden had ik nog een droom: ik wilde stewardess worden! Van vliegangst naar realiteit, van groep 8 totdat ik 21 jaar werd en van toch maar verder studeren tot mijzelf voor mijn hoofd slaan omdat dit toch écht was wat ik wilde en I did it! In 2016 startte ik de motoren van mijn carrière als stewardess, fantastische reizen, prachtige bestemmingen, lange nachten, zeurende passagiers, verschillende culturen, talen en gewoontes, ik heb het allemaal mee mogen maken, maar na 3 jaar begon het te kriebelen, ik wilde meer, ik wilde iets betekenen, iets met mijn hoofd doen, mentale uitdaging.


Met een koffer vól en vol goede moed vertrok ik voor een halfjaar naar Australië, waar ik al snel de man van mijn dromen ontmoette. Zwarte haren, groot, gespierd, stoer, maar met een klein hartje, lief hoofd en een ontzettende knuffel, het mooiste paard waar ik ooit mee heb mogen samenwerken: Charm! Geboren bij zijn eigenaresse, getraind bij het bedrijf waar ik werkte, de eigenaresse eraf gebokt en zo bang gemaakt dat zij besloot tot verkoop over te gaan. Voor het eerst dat ik zo een bijzondere band met een paard ervaarde, zoveel vertrouwen en liefde kreeg ik, waardoor mijn vuurtje ging branden. Liters tranen heb ik gelaten bij het afscheid, maar het was tijd om terug te gaan naar de mensen van wie ik hou en hem in mijn hart mee te nemen. Nog niet wetende dat hij de inspiratiebron zou vormen voor het starten van mijn bedrijf.


Terug in Nederland, tussen de vluchten door, al googelend, kwam ik uit bij een opleiding waarbij je gaat coachen met paarden?! Hmmm, klinkt interessant, maar hoe dan? Ik besluit langs te gaan op een openavond, datzelfde vuurtje van Australië ging weer branden, maar de timing klopte nog niet. Als ik eind 2019 de folders van de Keulseweg tegenkom en de Facebookpagina bekijk, begin ik opeens heel hard te huilen, dít is het, dít is wat ik wil doen (!!) en ik schrijf mij diezelfde dag nog in.


Long story short: op 1 juli 2020 is Dusseldorp Coaching geboren! Een reis van zelfontwikkeling, reflectie, angst, onzekerheid, maar ook vertrouwen, enthousiasme en energie, klaar om de wereld een stukje mooier te maken, klaar om jouw wereld een stukje mooier te maken!


Een plek waar jij je ervaringsgericht kunt ont-wikkelen met paarden. Wat dat inhoudt? Dat lees je in mijn volgende blog :)!


Nu jij: Wie ben jij? Wat doe jij in het dagelijks leven? Wat zijn jouw dromen?bottom of page