top of page

Van droom naar realiteit

Herken je dat gevoel van een droge keel, zwetende handpalmen, knikkende knieën en vlinders in je buik? Tijdens mijn studie deed ik een presentatie voor een groot publiek – belangrijke mensen uit de reisbranche, mijn familie, docenten en medestudenten – zo groot dat ik een microfoon nodig had. Ik stond daar op het podium met die microfoon in mijn handen, knikkende knieën, droge keel en een tuin vol vlinders in mijn buik.


Vandaag wil ik jou meenemen langs een gezegde waar ik naar leef:


“If you really want something and believe in yourself, you can do it”.

If you really want something, écht iets willen: Waar gaat jouw vuurtje van branden, wat maakt jou aan het lachen of doet jou in de ochtend uit bed springen? Waar raak jij niet over uitgepraat?


Mocht je het lastig vinden om een eenduidig antwoord te geven op wat het is dat jij echt wilt, dan zijn er een aantal vragen die jij jezelf kunt stellen:

  1. Als er vannacht een wonder gebeurt en jij wakker wordt in jouw droomleven, maar jij niet weet dat het wonder heeft plaatsgevonden, waar merk jij dan aan dat jij jouw droom leeft?

  2. Stel je voor dat je een Biljoen euro hebt om uit te geven, waar zou je het dan aan besteden?

  3. Je bent op een privé eiland, geen mensen om je heen, geen meningen, oordelen, regels of beperkingen, wat zou je doen of wie zou je zijn?


Op het moment dat jij duidelijk hebt wat het is dat jij echt wilt, is het tijd om in jezelf te gaan geloven, te geloven dat jij jouw droom kunt bereiken!


Als jij toen bij mijn presentatie was geweest, wat had je dan tegen mij gezegd?

Waarschijnlijk iets in de trant van: “Succes, het gaat je lukken, je kunt het, haal diep adem en zet hem op”. Toch?


Maar als jíj daar had gestaan om diezelfde presentatie te gaan geven, had je dit dan ook tegen jezelf gezegd? Wat is het dat het zo moeilijk lijkt te zijn om onszelf te steunen?


Wees zo aardig tegen jezelf als je tegen jouw beste vrienden of liefste familieleden bent, geloof in jezelf zoals jij in hun capaciteiten gelooft, steun jezelf zoveel als jij hun keuzes steunt en geef jezelf zoveel lof voor alles dat je doet dan dat je ooit aan iemand anders zal geven. Geef jezelf toestemming om te groeien, leren, vallen en weer opstaan, om je verdrietig, blij, geliefd of boos te voelen. Bovenal, bedank jezelf voor wie jij bent en waar jij jezelf al hebt gebracht tot op de dag van vandaag.


Jij kunt het! Dus, jij bent eruit wat het is dat je echt wilt en gelooft meer in jezelf dan je ooit hebt gedaan. Laten wij eens kijken hoe het voelt om het hardop te zeggen (waarschuwing: actief meedoen vergroot de effectiviteit van deze ervaring):


Ga staan, schouders recht, hoofd omhoog – alsof er iemand met een touwtje aan jouw hoofd trekt – zet jouw voeten op schouderbreedte en laat jouw armen losjes langs jouw lichaam hangen. Haal diep adem en stel jezelf datgene voor wat je net hebt besloten echt te willen hebben of zijn. Tel tot drie en zeg hardop – terwijl je nog steeds aan het voorstellen bent – ik kan dit.


Wat zei je? Ik verstond je niet ;-) Zeg het nog een keer, maar nu harder! Zo hard dat je het zelf gaat geloven, zo hard dat de buren je kunnen horen!


En hoe voelde dat?


Gefeliciteerd! Je hebt zojuist de eerste drie stappen gezet in de richting van jouw dromen omzetten naar realiteit! Een prachtige manier om 2020 af te sluiten en een nieuw jaar te starten:


Het gelukkigste nieuwe jaar gewenst, vol gezondheid, liefde, geluk en vele dromen die uitkomen doordat jij in jezelf gelooft.Liefs,


Anikki

bottom of page