top of page

The Pizza Slice Method

Vrijdagavond deelde ik een story op Instagram over de Ʃchte reden waarom mijn focus op mentaal en niet fysiek welzijn ligt, met een stilleven van mijn diepvriespizza en ice tea green in een cava glas op de achtergrond.


Daarna stelde ik de vraag der vragen, nee niet die over šŸ

In hoeveel stukken snij jij jouw pizza?


Via de bijbehorende poll kon je dat invullen en jullie reageerde met zoveel


Dat zette mijn brein - toen ik dat op zaterdagochtend zag - aan, want hoewel er nog zoveel meer story’s over te maken waren, dacht ik ook aan hoe niemand ā€˜(W)hole in one ā›³ļøā€™ had gestemd en dat vaak wel is hoe wij doelen proberen te bereiken.


Na vijf minuten kraken, was ā€˜ie daar ineens: The Pizza Slice method.

Behaal jouw doelen zoals jij jouw pizza eet.


  1. Aantal stukken

Verdeel jouw doel zoals jij jouw pizza in stukjes eet (2, 4, 6 of 8).

Doel: Pizza opeten.

Start: Bij het eerste stukje.


Zelfs die slice stop je niet volledig in jouw mond, maar eet je hapje voor hapje. Gun jezelf ook stapje voor stapje een onderdeel van jouw doel bereiken.


  1. Toppings

De keuze is reuze en zo ook in het invullen van jouw einddoel. Hoewel er verschillende bereidingswijze zijn, hoeft er niet bij iedere topping opnieuw bedacht te worden hoe de pizza klaargemaakt moet worden. Net als jouw doel, je hoeft niet keer op keer zelf het wiel uit te vinden. Kijk wat al werkt, wat zich heeft bewezen en breng het naar wens op smaak.


  1. Diameter

Van een hele lieve dame kreeg ik een bericht dat zij vaak een kleinere pizza haalt en die dan in 6 stukken snijdt, want de grote zijn vaak net teveel. Hoe kleiner jouw doel, hoe haalbaarder het wordt.


  1. Bereidingstijd

Uit de diepvries, vers bereidt, de volgende dag opwarmen. Je hebt altijd geduld tot de pizza klaar is om te eten en zal nooit een bevroren pizza gaan eten ā€˜omdat het te lang duurt’. Geef jouw doel ook de tijd. Geef het proces de tijd. Kijk na de geadviseerde tijd in de oven of het ook echt klaar is of toch nog een minuutje mag.


  1. Voeding

Een pizza is voedzaam op zo een vervullende manier. Laat jouw doel ook voedzaam zijn en dan vooral met ingrediƫnten die jij kiest.


  1. Eten is leuker dan het op hebben

Zodra de pizza op is, is het klaar. Tijdens het opeten van de stukjes pizza geniet je met volle teugen. Bij iedere hap is het een feest van herinneringen en komen er weer nieuwe bij. Die pizza op vakantie, daar aan het strand, in het dorp, na de verhuizing, midden in de nacht na dat feestje dat uitliep, op een winterse avond met een rood wijntje erbij. Hou dat plezier in gedachten terwijl jij stappen zet in de richting van jouw doel. Dat proces waar iedereen het altijd over heeft, de journey waar je van hebt te genieten - denk maar aan de pizza die je eet.


  1. Levensgebieden

Die stukken waar jij jouw pizza in snijdt, kun je vertalen in de verschillende levensgebieden die hetzelfde doel kan raken. Daarin zie je ook dat focus hebben op ƩƩn specifiek gebied je sneller naar het gewenste resultaat brengen, dan van bijvoorbeeld iedere punt een hapje nemen. Kies, focus, geniet en behaal het doel.


  1. Serveren

Snijden, knippen, vierkant maken, het midden eruit eten, in een kartonnen doos, van een bord, bij de wijn, gecombineerd met cola, water of fristi - de pizza zelf smaakt er niet anders door (wellicht dat die drankjes het beĆÆnvloeden), maar daar kies je zelf voor. Vertaling: Je kunt jouw doel op meerdere manieren bereiken en er net zoveel van genieten. Werkt A niet, probeer B. Verander niet de stip op de horizon, maar de weg ernaartoe. De kaders, de lijnen, de stappen.


Uitnodiging: Pak er een doel bij die je graag wilt bereiken. Leg het doel langs deze methode en optimaliseer het proces. Bouw reflectiemomenten in (bijvoorbeeld na iedere slice) en geniet van de maaltijd!

ėŒ“źø€


ė” ģ“ģƒ ź²Œģ‹œė¬¼ģ— ėŒ€ķ•œ ėŒ“źø€ źø°ėŠ„ģ“ ģ§€ģ›ė˜ģ§€ ģ•ŠģŠµė‹ˆė‹¤. ģžģ„øķ•œ ģ‚¬ķ•­ģ€ ģ‚¬ģ“ķŠø ģ†Œģœ ģžģ—ź²Œ ė¬øģ˜ķ•˜ģ„øģš”.
Registraties

Om de kwaliteit te waarborgen ben ik aangesloten en sta ik geregistreerd bij meerdere geaccrediteerde instanties:

NOBCO - Nederlandse Orde van Beroepscoaches: 70538

KREACT - Kwaliteitsregister voor Equine Assisted Coaches & Therapeuten: 19200409

CAT - Collectief Alternatieve Therapeuten: 48562021-01-12

GAT - Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten

​

KVK: 78459443

BTW-id: NL003335802B34

Contact

Adres coachlocatie

Emst, Gelderland

Sessies vinden plaats op donderdagen

​

Mail: contact@dusseldorpcoaching.com

Instagram: @anikkimichelle.nl

LinkedIn: Anikki Dusseldorp

IMG_3247.heic
Logo anikkimichelle.nl
NOBCO logo
KREACT level 2
CAT25
GAT25
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok

Ā© 2020 - 2025 by Anikki Michelle | Dusseldorp Coaching - Equine Assisted Coach | Algemene voorwaarden | Privacy- en cookiebeleid | Beroepscode | Klachtenregeling 

bottom of page