top of page

Thema: Grenzen

Grenzen bestaan op verschillende manieren, een landgrens waar jij jouw paspoort of ID kaart voor nodig hebt, het verleggen van jouw grenzen door bijvoorbeeld te gaan paragliden, alleen op reis te gaan of überhaupt het vliegtuig in te stappen. Grenzen zijn er ook om jouw energie te beschermen, om duidelijk te maken wat jij wel en niet accepteert en om jouw gevoel van eigenwaarde te bevestigen.


Als ik vertel over het coachen met paarden wordt mij regelmatig de vraag gesteld aan wat voor thema’s iemand dan kan denken, dit deed mij doen besluiten om hier af en toe een thema te behandelen. Op deze manier krijg jij een duidelijker beeld van de mogelijke onderwerpen en kun jij vast ervaren hoe het is om met mij te werken, WIN-WIN! Vandaag is het thema, surprise: Grenzen.


“Als je tegen iets ja zegt, zeg je automatisch nee tegen iets anders”

Wil jij jouw grenzen (h)erkennen en vanuit vertrouwen aan kunnen geven? Zodat jij:

- Meer tijd voor jezelf hebt

- Energie overhoudt aan het einde van de dag

- Jouw gevoel van eigenwaarde een boost geeft

- Gehoord wordt op werk

- Jouw (ex-)partner duidelijk kan laten weten wat je wel en niet accepteert


Let’s go!


De eerste twee stappen die jij alvast kunt nemen:

1. Bedenk eens voor jezelf op welke momenten het jou lukt om jouw grenzen aan te geven en schrijf deze situatie(s) op.

2. Beantwoord de volgende vragen voor jezelf: Wat maakt dat jij op het genoemde moment zo duidelijk wist waar jouw grens ligt? Wie maakte deel uit van deze situatie? Op welke plek vond deze situatie plaats? (Werk/privé/sport etc.). Hoe was het om jouw grens aan te geven? Hoe reageerde de mensen of dieren daarop? Wat deed het met jou na het moment van jouw grens aangeven?
Liefs,


Anikki

bottom of page